Ceļu policija (CP), pēc sabiedrībā plašu rezonansi ieguvušās trešdien Jelgavas rajonā notikušās džipa nolaupīšanas, ko veica vīrieši ceļu policistu formas tērpos, brīdina vadītājus uzmanīties no viltus policistiem.
Policija atgādina, ka gadījumos, kad transportlīdzekli aptur CP, inspektoram, pēc automašīnas apturēšanas pienākot pie vadītāja, jāiepazīstina ar sevi, nosaucot savu uzvārdu, un pēc vadītāja pieprasījuma jāuzrāda dienesta apliecība.

Inspektoram jānosauc apturēšanas iemesls, un protokola sastādīšanas gadījumā viņš var uzaicināt vadītāju pie savas automašīnas, bet vadītājam, ja viņam ir aizdomas par inspektora identitāti, nav obligāti jāizkāpj no sava auto. Auto un savus dokumentus viņš drīkst pasniegt inspektoram pa pusatvērtu lodziņu, paralēli nobloķējot automašīnai visas durvis.

CP darbiniekiem patruļu laikā jābūt tērptiem policijas formā ar atstarojošu vesti un īpašu numurētu žetonu, kas piestiprināts pie formas tērpa kreisajā pusē. Šaubīgos gadījumos CP lūdz zvanīt uz policijas dežūrdaļu pa tālruni 02.

Jau vēstīts, ka trešdienas rītā Jelgavas rajona ceļu policistu formastērpos ģērbti vīrieši Jelgavas domes deputātam Harijam Veģerim nolaupīja "Jelgavas cukurfabrikai" piederošu džipu "Mercedes Benz G320" ar valsts numuru CF 3838.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!