Lielbritānijas policijai pagaidām nav izdevies pavirzīties uz priekšu Latvijas valstspiederīgās Alisas Dmitrijevas slepkavības lietas izmeklēšanā, vēsta vietējie laikraksti.

Norfolkas policijas pārstāvis pavēstīja, ka "izmeklētāji izskata vairākus pavedienus, taču pagaidām nav panākts progress" pirms pusgada nogalinātās pusaudzes lietā.

Kā ziņots, Jaungada dienā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II lauku īpašumā Sendringhemā atrasts jaunas sievietes līķis, kas identificēts kā augustā pazudusī Latvijas valstspiederīgā.

17 gadus vecā Alisa Dmitrijeva pazuda 31.augustā. Meitenes ģimene policijā par viņas pazušanu ziņoja 6.septembrī.

Alisa pēdējo reizi dzīva redzēta 31.augustā neilgi pēc pusnakts Kingslinnas pilsētā, kur viņa iekāpusi pie diviem vīriešiem zaļā "Lexus GS300" markas automašīnā.

Kingslinna atrodas aptuveni 16 kilometru attālumā no Sendringhemas īpašuma.

Britu policija noskaidrojusi to divu vīriešu personības, kas atradās automašīnā "Lexus GS300", kurā Alisa iekāpa.

Abi vīrieši esot bijuši pazīstami ar meiteni. Policistiem viņi apgalvoja, ka viņi izlaiduši meiteni Visbīčā, taču videonovērošanas kamerās tas nav fiksēts.

Norfolkas miertiesa 10.janvārī sāka oficiālu izmeklēšanu par Dmitrijevas nāves apstākļiem.

Norfolkas miertiesas kriminālizmeklētājs Viljams Ārmstrongs pavēstīja, ka Dmitrijevas nāves apstākļu noskaidrošanai nepieciešams veikt papildu tiesu medicīnas ekspertīzes pārbaudes.

Pēc sākotnējām pārbaudēm patologanatoms Nets Kerijs savā slēdzienā pavēstījis, ka nāves iemeslu pagaidām nav izdevies noskaidrot. Tomēr policija Dmitrijevas nāvi uzskata par slepkavību.

Policisti noskaidrojuši, ka Alisa naktī uz 31.augustu piedalījusies kādā ballītē automašīnu stāvvietā Snetišemas pludmalē, kas atrodas aptuveni desmit kilometru attālumā no Sendringhemas.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, Alisa iepriekš 30.augusta vakarā bija pludmalē, kā arī atgriezās tur pēc pusnakts, ierodoties zaļā "Lexus" automašīnā.

Izmeklētāji uzskata, ka meitene nogalināta drīz pēc tam. Pagaidām nav skaidrs, vai viņa nogalināta pludmalē un pēc tam viņas mirstīgās atliekas pārvestas, vai arī viņa devusies kādam līdzi uz Sendringhemu un tur nogalināta.

Nekas neliecina, ka Alisa būtu piedzīvojusi seksuālu uzbrukumu. Tāpat policija noliedz presē izskanējušos apgalvojumus par Alisas aizraušanos ar narkotikām, norādot, ka mirstīgajās atliekās narkotiku pēdas nav atrastas.

Vietējā policija vairākkārt aicinājusi Visbīčas un Kingslinnas iedzīvotājus, īpaši latviešu, lietuviešu un krievu kopienas pārstāvjus, vērsties policijā, ja viņiem ir kāda informācija par Alisas gaitām augusta pēdējās un septembra pirmajās dienās.

Policistus arī ļoti interesē Alisas mobilais telefons "LG GM360", kuru pagaidām nav izdevies atrast.

Policisti arī pieļauj iespēju, ka Alisas slepkava varētu būt jau aizbēdzis no Lielbritānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!