Četrās Līgo svētku brīvdienās policija aizturējusi gandrīz 500 autovadītāju, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, informēja Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš.
No kopumā 495 policijas reidu laikā aizturētajiem iereibušajiem autovadītājiem 215 turklāt braukuši arī bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām.

Zivtiņš uzsvēra, ka ievērojami liels ir arī to autovadītāju skaits, kuri pie stūres bija sēdušies pēc alkohola lietošanas, bet viņu organismā konstatētais grādīgo dzērienu daudzums bijis pieļaujamo normu robežās. Ceļu policija apturējusi 725 šādus vadītājus.

Vēl 280 policijas aizturētiem autovadītājiem nav bijušās transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, norādīja Ceļu policija biroja priekšnieks.

No 22.jūnija policija reģistrējusi 394 avārijas, no kurām 28 izraisītas alkohola reibumā. Negadījumos traumas guvis kopumā 91 cilvēks, bet septiņi cilvēki gājuši bojā.

Vērtējot lielo reibumā aizturēto skaitu, Zivtiņš tomēr iezīmē arī pozitīvās tendences - iepriekš Līgo svētku laikā četras brīvdienas bija tikai 2000.gadā, kad uz autoceļiem gāja bojā 28 cilvēki un svētki tika nodēvēti par "asiņainajiem Jāņiem".

No 22. līdz 26.jūnijam reidos bijuši iesaistīti kopumā vairāk nekā 2000 policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!