Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītājās brīvdienās - laikā no šā gada 15.septembra līdz 17.septembrim - ugunsdzēsēji no liesmām glābuši četrus cilvēkus, sadūmojuma dēļ evakuējuši ap 30 kāda Olaines nama iedzīvotājus, palīdzējuši diviem mežā noklīdušiem sirmgalvjiem, kā arī steigušies palīgā sešiem cilvēkiem, kuru laiva apgāzusies Lielupē.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, naktī no sestdienas uz svētdienu ap plkst. 00:21 izcēlies ugunsgrēks Rīgā, Purvciema ielā. Tur degusi neapdzīvotas ēkas koka piebūve un jumta konstrukcijas. Ugunsdzēsēji glābēji no degošās ēkas izglāba divus vīriešus, kuri tika nodoti mediķiem. Kopumā liesmas postīja 30 kvadrātmetrus.

Svētdien plkst. 14:27, VUGD saņēma informāciju, ka Olainē, Parka ielā, uz dzīvojamās mājas balkona ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva balkons jau deg ar atklātu liesmu. Kopējā degšanas platība bija 9 kvadrātmetri. Ugunsgrēkā cieta apmēram 42 gadus veca sieviete. Lielā sadūmojuma dēļ no ēkas pārējiem stāviem kopumā tika evakuēti 34 cilvēki.

Svētdien plkst. 20:44, VUGD saņēma informāciju, ka Ozolnieku novada, Cenu pagastā, dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens. Ugunsgrēkā cieta apmēram 45 gadus vecs vīrietis, kurš tika hospitalizēts.

Tāpat svētdien, plkst. 18:33, VUGD saņēma informāciju, ka Jūrmalā, upē Lielupe, ir apgāzusies laiva ar cilvēkiem. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, daļa cilvēku jau bija izpeldējuši krastā, savukārt daļu izglāba netālu esošās divas zvejnieku laivas. Kopumā laivā atradās seši cilvēki, no tiem četri bija nepilngadīgi.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji sadarbībā ar Valsts policiju palīdzēja diviem cilvēkiem, kas bija apmaldījušies mežā.

Tā plkst. 12:41 VUGD saņēma palīdzības lūgumu cilvēka meklēšanas darbos Daugavpils novada Līksnas pagastā. Sākotnēji ugunsdzēsēji glābēji pa mežu pārvietojās ar autocisternu un ar skaņas signāla palīdzību meklēja pazudušo cilvēku. Vēlāk meklēšanas darbi turpinājās ar Valsts policijas automašīnu, jo dziļāk mežā iebraukt VUGD autocisterna vairs nevarēja. Pēc apmēram stundas meklēšanas darbiem pazudušais 87 gadus vecais vīrietis tika atrasts.

Savukārt, plkst. 19:18 VUGD saņēma informāciju, ka Alūksnes novada Mālupes pagastā mežā ir apmaldījusies sieviete. Pēc neilga brīža 74 gadus vecā sieviete tika atrasta un izvesta no meža.

Kopumā brīvdienās VUGD saņēmis 74 izsaukumus, dzēsis 38 ugunsgrēkus un īstenojis 27 glābšanas darbus. Ugunsgrēkos cietuši četri cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!