Foto: Valsts policija
Pagājušās brīvdienās, 27. un 28. februārī, Rīgas reģiona Centra iecirkņa policisti konfiscējuši 240 gramus metamfetamīna, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Sestdien, 27. februārī, Rīgas reģiona Centra iecirkņa darbinieki 11. novembra krastmalā apturējuši automašīnu, kuru vadījis 1981. gadā dzimis vīrietis. Policisti viņam lūguši uzrādīt autovadītāja apliecību.

Meklējot prasīto, no autovadītāja somas izkritusi cigarešu paciņa ar aizdomīgu vielu. Aizdomās par narkotiku glabāšanu likumsargi vīrieti aizturējuši. Ekspertīzē noskaidrots, ka cigarešu paciņā glabājušies 56 grami metamfetamīna. Vēlāk likumsargi noskaidrojuši, ka tas bijis paredzēts realizācijai.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt svētdien, 28. februārī, Rīgas reģiona Centra iecirkņa policisti aizdomās par narkotiku glabāšanu un realizāciju aizturējuši 1982. gadā dzimušu vīrieti. Pie vīrieša atrasti un konfiscēti 50 grami metamfetamīna. Kratīšanā viņa dzīvoklī likumsargi atraduši vēl 134 grami šīs pašas vielas.

Aizturētais jau iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā, tostarp par narkotiku glabāšanu, informē policija.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess par narkotisko vielu realizāciju lielos apmēros. Par šādu noziegumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!