Foto: DELFI

Nedēļas nogalē Valsts policija Zemgalē pastiprināti kontrolējusi autovadītājus un par braukšanu reibumā aizturējusi četras personas. Tāpat aizturēts kāds ātruma pārkāpējs, kurš policistus centās uzpirkt ar 40 eiro lielu kukuli, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Jekabpilī pulksten 1:08 policisti apturējuši automašīnu "Renault Megane", kuru vadījis kāds 1988. gadā dzimis vīrietis. Šoferis bijis 1,6 promiļu stiprā reibumā.

Brīdi vēlāk, pārbaudot automašīnu "Peugeot Partner", atklājies, ka 1986. gadā dzimušais šoferis atrodas 1,61 promiļu alkohola reibumā. Turklāt likumsargi konstatējuši, ka iereibušajam vīrietim nav atbilstošas kategorijas autovadītāja apliecība. Savukārt dažas stundas vēlāk Elejā policisti apturējuši automašīnu "Nissan Terrano", kuru vadījis 1998. gadā dzimis vīrietis. Viņš pie stūres bija sēdies 1,60 promiļu reibumā.

Par izdarītajiem likumpārkāpumiem 1988. gadā un 1998. gadā dzimušajiem vīriešiem policija sākusi administratīvo lietvedību. Savukārt 1986. gadā dzimušo vīrieti policija sauks pie kriminālatbildības par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā bez atbilstošas kategorijas vadītāja apliecības.

Tāpat Ceļu policijas darbinieki sestdien Salas novadā, Sēlpils pagastā, uz autoceļa Sēlija-Sece, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apturējuši "Audi A6" markas automašīnu. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1970. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam devis 40 eiro kukuli. Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana reibumā būtiski apdraud gan pašu, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!