Foto: DELFI

Piektdien, 30. septembrī, Rīgas pašvaldības policijas darbinieks pamanījus divus iereibušus vīriešus, kuri uzkāpuši uz Brīvība pieminekļa pie uzraksta "Tēvzemei un brīvībai" un novilkuši bikses, demonstratīvi apkārtējiem izrādot savas plikās pēcpuses, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Abu huligānu izdarības vērojuši vairāk kā 20 cilvēki.

Policists uz notikuma vietu izsaucis autopatruļu. Abi vīrieši no Brīvības pieminekļa nokāpuši un turpat aizturēti. Aizturēšanas laikā pie policistiem pienāca vēl viens manāmi iereibis vīrietis, kurš centies kārtības sargus pierunāt atbrīvot abus huligānus.

Policisti devuši iereibušajam vīrietim rīkojumu atkāpties un netraucēt procesuālo darbību norisi. Iereibušais vīrietis atkāpies, bet pēc brīža atkal pienācis klāt un paudis dažādas cieņu aizskarošus izteicienus.

Kārtības sargi nolēmuši aizturēt arī viņu par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu. Pārbaudot vīrieša datus, pašvaldības policisti noskaidrojuši, ka viņš ir Lietuvas pilsonis. Lietuvietim veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kurā konstatēts, ka viņš ir 1,39 promiļu reibumā. Kaŗtības sargi noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu.

Savukārt abi huligāni aizturēti un nogādāti dežūrdaļā, kur noskaidrots, ka viņi ir no Norvēģijas. Dežūrdaļā veiktas alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpā. Tās liecinājušas, ka viens no viņiem ir 1,92 promiļu reibumā, bet otrs - 1,28 promiļu reibumā.

Ņemot vērā visus lietas apstākļus, tai skaitā izrādīto necieņu pret Latvijas valsts neatkarības un brīvības simbolu, katram norvēģim piemērots 450 eiro naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!