Foto: LETA
Svētdien, 26. februārī, imigrācijas kontrolē uz autoceļa Brunavas pagastā, autobusā no Ķelnes, vīrietis dokumentu pārbaudes laikā robežsargiem uzrādījis viltotu Lietuvas identifikācijas karti un transportlīdzekļa vadītāja apliecību, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Apstākļu noskaidrošanā vīrietis robežsargiem atzinies, ka viņš ir Krievijas pilsonis un viņam ir bijusi Somijas uzturēšanās atļauja. Pārbaudot informāciju, robežsargi atklājuši, ka personai nav derīgas Somijas uzturēšanās atļaujas, kā arī ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Turklāt izrādījies, ka Krievijas pilsonis atrodas Somijas policijas meklēšanā.

Par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275.panta 1. daļas. Par to Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgas brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 284. panta 1. daļas, un par to var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!