Piektdienas pēcpusdienā Rīgā, Ganību dambī, noticis uzbrukums "Pirmās Latvijas komercbankas" ("Pirmā banka") inkasācijas automašīnai. Uzbrukumā noziedznieki ievainojuši divus inkasatorus, kas nogādāti slimnīcā.
Policija par uzbrukumu ziņojumu saņēmusi plkst. 17.15. Uzbrukuma laikā noziedznieki pārvietojušies ar vieglo automašīnu, kas no notikuma vietas aizmukusi, BNS apstiprināja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.

Uzbrucēji nav īstenojuši nodomu nolaupīt naudu, jo, sākoties apšaudei, tie pametuši notikuma vietu, kur nekavējoties ieradās policijas darbinieki un bankas pārstāvji. Pagaidām vēl neapstiprināta informācija liecina, ka inkasatoriem apšaudes laikā izdevies vienu no noziedzniekiem ievainot.

Aizstāvoties pret uzbrucējiem, divi "Pirmās bankas" darbinieki ievainoti un steidzami nogādāti slimnīcā. Slimnīcas dežūrārsts atzinis, ka cietušo veselības stāvoklis ir stabils un iespējams, ka svētkus viņi varēs pavadīt jau ģimenes lokā.

Leiškalns BNS informēja, ka uzbrukumā izmantota arī kravas automašīna "ZIL", kuru noziedznieki bija iznomājuši piektdien kopā ar šoferi. Šoferis, lai netraucētu operācijai, ticis sasiets. Leiškalns neinformēja - kur atradās šoferis uzbrukuma brīdī.

Pēdējā informācija liecinot, ka uzbrukumā, iespējams, piedalījās trīs cilvēki, kuri bijuši maskās. Šo cilvēku dzimums arī pagaidām nav zināms.

Pagaidām nav atrasta arī vieglā automašīna, ar kuru noziedznieki devušies laupījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!