Foto: LETA

Valsts policija (VP) noslepkavotā maksātnespējas administratora, advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanā saņēmusi vairākus desmitus ziņu no iedzīvotājiem, tostarp videoreģistratoru ierakstus, apliecināja VP preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Bunkus slepkavības izmeklēšanā notiek aktīvs darbs, tai skaitā, rūpīgi pārbaudot policijas rīcībā esošo informāciju, iedzīvotāju sniegtās ziņas, kā arī pieprasot izmeklēšanai nepieciešamo informāciju starptautiskās sadarbības ietvaros, viņa norādīja.

"Izmeklētāju rīcībā ir liels apjoms informācijas, kas rūpīgi tiek pārbaudīta. Saņemti arī vairāki desmiti ziņu no iedzīvotājiem, tostarp videoreģistratoru fiksētie ieraksti, kuros redzamā informācija tiek izmantota izmeklēšanā," norādīja Jurēvica.

Policija nekomentēja, vai izmeklēšanā pieprasījusi tiesiskās palīdzības lūgumus ārvalstu kolēģiem. Tikmēr iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) šorīt LNT raidījumam "900 sekundes" norādīja, ka policija tagad aktīvi sadarbojas ar kaimiņvalstīm - Lietuvu, Igauniju, Poliju un Vāciju.

VP joprojām mudina iedzīvotājus pārskatīt savu video reģistratoru ierakstus, kuri 30.maija rītā, laikā posmā no plkst.8 līdz 9, atradās rajonā Mežaparks - Sarkandaugava - Brāļu kapi.

Tāpat policija lūdz atsaukties visus, kuri redzējuši bruņotajā uzbrukumā izmantoto automašīnu "Volkswagen LT" oranži sarkanā krāsā ar dubultkabīni un kravas kasti, kurai bija uzmontēts sarkanas vai oranžas krāsas tents vai jebkādu citu informāciju, kas varētu būt noderīga izmeklēšanā.

Informāciju policija lūdz sniegt pa tālruņu numuriem 110, 67 014 002 vai sūtīt uz e-pastu "izmekletajiem@vp.gov.lv". Policija uzsver, ka anonimitāte ir garantēta.

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!