Foto: Kadrs no video
Carnikavas novada dome veikusi izmaiņas saistošajos noteikumos, aizliedzot uz autoceļiem veikt dažādus trikus ar automašīnu, motociklu vai mopēdu un ieviešot par to naudas sodu līdz pat 250 eiro.

Grozījumi stājušies spēkā 26.septembrī. Tie paredz administratīvo atbildību par transporta līdzekļa vadīšanu sānslīdē jeb driftā, riepu izspolēšanu un mopēda vai motocikla vadīšanu uz aizmugurējā vai priekšējā riteņa.

Šādi grozījumi ieviesti, jo novada pašvaldība regulāri saņēmusi iedzīvotāju sūdzības par naktsmiera traucējumiem, kad autovadītāji transporta līdzekli apzināti vadījuši sānslīdē, norāda domē.

Tā kā Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss atbildību par šāda veida transporta līdzekļa vadīšanas manieri pagaidām neparedz, līdz jautājuma tiesiskai noregulēšanai valstiskā līmenī pašvaldībai ir tiesības paredzēt par to administratīvo atbildību savos saistošajos noteikumos.

Par riepu izspolēšanu vai braukšanu driftā dome nolēmusi vadītājiem noteikt naudas sodu līdz 250 eiro. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu uz aizmugurējā vai priekšējā riteņa varēs piemērot sodu līdz 200 eiro.

Kā ziņots, valsts iestādes sagatavojušas grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz efektīvāk sodīt par agresīvu braukšanu, kā arī nosaka lielākus sodus par telefona lietošanu pie stūres un numurzīmes slēpšanu, iepriekš pastāstīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. Šobrīd tie iesniegti saskaņošanai Satiksmes ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!