Neilgi pēc tam, kad Rīgas sinagogas spridzināšanā aizdomās turētajam "omononietim" Dmitrijam Maškovam ceturtdien apcietinājums tika nomainīts pret policijas uzraudzību, viņš atkal ievietots izolatorā.
Laikraksts "Čas" piektdien ziņo, ka Maškovs tiek turēts aizdomās par saistību ar tiesneša Jāņa Laukrozes slepkavību.

Par Maškova atkārtotu ievietošanu nebrīvē piektdien ziņo arī laikraksts "Diena", kurš, atsaucoties uz neoficiāliem, bet drošiem avotiem, vēsta, ka Maškovs Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm "šķiet ļoti interesants cilvēks". Tāpēc policija pārbaudīšot viņa saistību ar citām lietām, to skaitā arī tādām, kas ierosinātas par slepkavību.

Tā kā Maškovs esot Krievijas pilsonis, Drošības policija par viņa aizturēšanu darījusi zināmi Ārlietu ministrijai, kurai savukārt jāinformē kaimiņvalsts vēstniecība Latvijā.

"Diena" vēsta, ka ceturtdien pēcpusdienā Krievijas vēstniecības preses sekretārs Leonīds Budakovs teicis, ka vēstniecība neesot saņēmusi oficiālu paziņojumu par Maškova aizturēšanu. Tā kā informācija jau publicēta medijos, vēstniecība gatavojot oficiālu dokumentu ar lūgumu apstiprināt vai noliegt Krievijas pilsoņa aizturēšanu. Pēc Budakova vārdiem, Krievijas vēstniecība esot apmulsusi, ka nav informēta par Maškova aizturēšanu agrāk, jo šādu kārtību paredz abu valstu vienošanās.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Vilmārs Heniņš informējis, ka minētās ziņas no Drošības policijas ministrija vēl neesot saņēmusi.

Jau ziņots, ka Maškovs ceturtdien tika atbrīvots no ieslodzījuma un nodots policijas uzraudzībā.

Maškovu Drošības policija trešdien aizturēja uz aizdomu pamata par Rīgas sinagogas spridzināšanu 1998.gadā. Maškovs agrāk dzīvojis Latvijā un bijis apsūdzēts OMON krimināllietas ietvaros. Latviju viņš atstājis pirms vairākiem gadiem kopā ar OMON vienību. Aizturētais pagaidām ir vienīgais, ko policija saista ar sinagogas spridzināšanu. Sinagoga tika spridzināta 1998.gada 2.aprīļa naktī astoņas dienas pirms ebreju Lieldienām. Pie sinagogas notika sprādziens, kurš ēkai, izsitot logus un režģus, nodarīja lielus postījumus. Sprādziens izraisīja arī plašu starptautisku rezonansi.

BNS jau vēstīja, ka tiesnesis Laukroze tik nošauts pie savas mājas 15.oktobrī. Šī slepkavība izraisīja Latvijas augstāko amatpersonu sašutumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!