Grenctāles robežkontroles punktā atklāti vairāk nekā seši kilogrami dažādu narkotiku, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Komunikācijas nodaļā. Minētās vielas mēģināts ievests valstī.
VID šonedēļ Grenctālē atrada četrus kilogramus kokaīna un vairāk nekā divus kilogramus sintētisko narkotiku, proti, 7200 MDMA tablešu.

Naktī no pirmdienas uz otrdienu robežkontroles punktā Grenctāle, veicot iepriekš plānotus kontroles pasākumus, VID Muitas kriminālpārvalde sadarbībā ar Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldi (ONAB) aizturēja automašīnu "Audi A6", kuru vadīja Latvijas pilsonis un, kas iebrauca Latvijā no Lietuvas.

Veicot automašīnas apskati, VID aizdomīgas likās automašīnas aizmugurējo arku stiprinājuma kārbas, tādēļ automašīna tika pārvietota, lai veiktu tās padziļinātu fizisko kontroli.

Padziļinātās fiziskās kontroles rezultātā automašīnas aizmugurējo arku stiprinājumu kārbās atklātas slēptuves, kurās atradās astoņi iepakojumi ar baltas krāsas pulverveida vielu, trīs iepakojumi ar dzeltenām tabletēm un viens iepakojums ar sarkanām tabletēm. Saskaņā ar ekspertīzes slēdzienu iepakojumos atradās četri kilogrami kokaīna, kā arī vairāk kā divi kilogrami jeb aptuveni 7200 tablešu narkotiskām vielām pielīdzinātās psihotropās vielas MDMA.

Nelegālajā apritē viens grams kokaīna maksā aptuveni 50 līdz 55 lati, viena tablete MDMA – aptuveni četurs līdz sešus latus, līdz ar to aizturēto narkotisko un psihotropo vielu kopējā vērtība ir aptuveni 228 000 latu.

Par konstatēto faktu VID Muitas kriminālpārvaldē 16.oktobrī uzsākts kriminālprocess par iespējamo narkotisko –psihotropo vielu kontrabandu.

Automašīnas vadītājam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!