Jelgavā trešdienas rītā pagaidām nenoskaidrotos apstākļos 23 gadus veca ceļu policijas darbinieka vadīta automašīna "Audi 100", nobraucot no tilta pār Lielupi Rīgas ielā, šķērsojusi abas pretējās kustības joslas un, uz ietves notriecot gājēju, ielidojusi pļavā.
Abi cietušie - 1980.gadā dzimušais avarējušā auto šoferis un uz ietves notriektā 1959.gadā dzimusī sieviete - nogādāti slimnīcā, informēja Jelgavas ceļu policijā. Sieviete guvusi smagas traumas un ievietota reanimācijā.

Policijai pagaidām nav zināms, vai vadītājs avārijas brīdī bijis skaidrā vai alkohola reibumā.

Policista vadītais auto plkst.8.50 pie gājēju pārejas iepretī veikalam "Arka" Rīgas ielā nezināmu iemeslu dēļ strauji mainījis kustības virzienu, pēc abu pretējās kustības joslu šķērsošanas, uz ietves notriecot gājēju, nolidojis lejup pa uzbērumu, kas šajā vietā ir aptuveni četrus metrus augsts, un apstājies pļavā. Sieviete no saņemtā trieciena arī nokritusi no uzbēruma grāvī.

Kaut arī negadījuma izraisītājs šobrīd ir atvaļinājumā un nepildīja tiešos darba pienākumus, pēc notikušā Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldē ierosināta dienesta pārbaude, informēja Jelgavas policijas rajonu iecirkņu nodaļas priekšnieks Andrejs Gromaļevs.

Notikuma vietā bijusī aculieciniece sacīja, ka uz asfalta redzamās riepu pēdas un auto stāvoklis pēc avārijas liecina, ka "Audi" varētu būt apmetis vienu vai pat vairākus kūleņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!