Foto: stock.xchng
Valsts policija (VP) cenšas noskaidrot, kurš aprīļa beigās Rīgā, Čiekurkalna 3.šķērslīnijā, iemeta kanalizācijas akā sasietu suni, informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, 25.aprīlī plkst.11.33 glābēji saņēma izsaukumu no iedzīvotājiem, ka kādā kanalizācijas akā Rīgā, Čiekurkalna 3.šķērslīnijā, ir suns, kuram varētu būt nepieciešama palīdzība.

Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka kanalizācijas akā patiešām ir sasiets un, iespējams, savainots suns. Ugunsdzēsēji samocīto dzīvnieku no akas izcēla un nodeva to veterinārārstiem.

Latvijas Veterinārārstu biedrības Mazo dzīvnieku veterinārārstu sekcijas pārstāve Lita Konopore norādīja, ka šajā gadījumā runa ir par atklātu un agresīvu vardarbību.

"Suņa īpašnieks acīmredzot šādā cietsirdīgā veidā ir vēlējies atbrīvoties no dzīvnieka. Šis cilvēks kaut kādu iemeslu dēļ nav spējis iecerēto novest līdz galam, tāpēc, iemetot suni akā, gaidījis viņa nāvi," minēja Konopore.

Viņa atzina, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā patversmēm un dzīvnieku aizsardzības organizācijām būtu ļoti nopietni jādomā par to, cik lielai daļai no patversmēs nonākušajiem dzīvniekiem būtu droši atgriezties atpakaļ sabiedrībā. "Tāpat ir jādomā, vai kritēriji, kurus patversme izvirza dzīvnieku adoptēšanai, ir pietiekami augsti. Sabiedrība var nepiekrist eitanāzijai kā risinājumam klaiņojošo dzīvnieku skaita samazināšanai, taču nedrīkst dzīvnieku atdot katram, kurš viņu vēlas ņemt," uzsvēra Konopore, skaidrojot, ka neapmierināti cilvēki mēdz izrādīt savu agresiju visdažādākajās izpausmēs un no tā var ciest gan cilvēki, gan dzīvnieki.

Pēc konkrētā gadījuma ar kanalizācijas akā iemesto suni policijā ir sākts kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, pastāstīja Sadovskis. Ikvienu, kura rīcībā ir informācija par dzīvnieka saimniekiem vai iespējamiem ļaundariem, policija lūdz zvanīt uz tālruni 67 086 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!