Foto: F64

Rīgas Centrālcietuma administrācija šā gada 22. jūnijā nosūtījusi bijušajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") rakstveida atvainošanos par aizliegumu balsot Ventspils valstspilsētas domes 2021. gada 5. jūnija vēlēšanās, portāls "Delfi" uzzināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Kā ziņots, ar IeVP priekšnieka Dmitrija Kaļina 20. jūnija lēmumu par prettiesisku atzīta Rīgas Centrālcietuma priekšnieka rīcība, liedzot Lembergam dalību vēlēšanās, kā arī uzdots nekavējoties rakstveidā Lembergam atvainoties.

IeVP šo lēmumu saņēmusi jau 20. jūnijā un 22. jūnijā nosūtījusi Lembergam rakstveida atvainošanos.

"Delfi" jau vēstīja, ka Satversmes tiesa (ST) martā par neatbilstošu Satversmei atzina liegumu apcietinātajiem balsot pašvaldību vēlēšanās.

Lieta tika ierosināta pēc Lemberga, kurš tobrīd atradās apcietinājumā pēc pirmās instances tiesas sprieduma, pieteikuma.

Lembergu tiesa bija atzinusi par vainīgu un apcietinājusi pēc apsūdzībām koruptīvās darbībās. Tiesa viņu bija sodījusi ar piecus gadus ilgu cietumsodu.

Šobrīd gan Lembergs ir iemaksājis 100 000 eiro lielo drošības naudu un atrodas brīvībā, bet konkrētā lieta tiek skatīta apelācijas instancē.

IeVP portāls "Delfi" arī uzzināja, ka gaidāmajās parlamenta vēlēšanās ieslodzītajiem būs tiesības tajās piedalīties Saeimas vēlēšanu likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!