Foto: AFP/Scanpix
Likumsargi aizturējuši divus jauniešus, kuri Centrāltirgus apkārtnē bija aplaupījuši kādu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

19. aprīlī pulksten 22.30 Centrāltirgus teritorijā pie kāda vīrieša pienākuši divi jaunieši. Pielietojot fizisku spēku, viņi nolaupījuši viņam somu, kurā atradies mobilais telefons un citas personīgās mantas. Ļaundari pēc laupīšanas aizbēguši no notikuma vietas.

Neilgi pēc notikušā cietušais pamanījis vienu no uzbrucējiem netālu no notikuma vietas, viņu aizturējuši un nodevuši policijai. Likumsargi noskaidrojuši, ka aizturētais ir 1995. gadā dzimis jaunietis.

Tāpat policisti noskaidrojuši otra aizdomās turamā identitāti. 20. aprīlī Rīgas Latgales iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona Kriminālpoliciju un apsardzes darbiniekiem Centrālajā stacijā aizturējuši iespējamo likumpārkāpēju – 1997. gadā dzimušu jaunieti. Viņu pārmeklējot, policisti atraduši nolaupīto mobilo telefonu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!