Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki šonakt Centrāltirgus apkaimē aizturēja kādu iereibušu sievieti kopā ar mazu bērnu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Ierodoties notikuma vietā, sastapts apsardzes darbinieks, kurš norādīja uz iereibušo sievieti ar aptuveni sešus gadus vecu meitenīti. Vīrietis paskaidroja, ka pamanījis sievieti lietojot alkoholu un streipuļojot. Kopā ar viņu bijis mazs bērns.

Policisti sievietei izskaidroja situāciju un no tās izrietošās sekas, taču sieviete uz to ar krievu lamu vārdiem atbildēja, ka viņai viss ir vienalga, kā arī to, ka viņai neviens bērnu neatņems un viņa darīšot ko vien vēlas.

Sieviete bija agresīvi noskaņoja, neorientējās telpā un streipuļoja. Ņemot vērā sievietes neadekvāto uzvedību viņa aizturēta un kopā ar bērnu tika nogādāta policijas dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude viņas izelpā. Pārbaudes laikā konstatēts, ka viņa ir 2,56 promiļu reibumā.

Uz dežūrdaļu izsaukti arī mediķi, lai pārliecinātos par bērna veselības stāvokli. Ārsti medicīniskās pārbaudes laikā noskaidroja, ka bērnam hospitalizācija nav nepieciešama.

Likumsargi sazinājās ar sievietes māti un izskaidroja notikušo, kā arī paskaidroja, ka bērnu ir nepieciešams aprūpēt līdz sieviete pagaidu aizturēšanas telpā atžirgs. Bērna vecāmāte piekrita bērnu uzņemt pie sevis.

Tikmēr bērna māte pagaidu aizturēšanas telpā ar kājām un rokām dauzīja restes un bļaustījās ar necenzētiem vārdiem.

Sastādīts lēmums par bērna nogādāšanu drošā vidē. Meitenīte nodota vecāsmātes aprūpē.

Sievietei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu.

Jāpiebilst, ka sieviete pēc atžirgšanas nevēlējās sniegt nekādus paskaidrojumus par savu rīcību, vai iemesliem, kāpēc smagā alkohola reibumā atradusies kopā ar mazu bērnu uz ielas.

Lietas materiāli tiks nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kas atsevišķi vērtēs mātes atbildību attieksmē pret bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!