Foto: stock.xchng
22. oktobra pēcpusdienā Cēsīs kādā dzīvoklī strīda karstumā sieviete nodarīja smagus miesas bojājumus dzīvesbiedram, kā rezultātā 1982. gadā dzimušais vīrietis mira notikuma vietā, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā (VP).

Piektdien ap pulksten 14.30 VP saņēma informāciju, ka Cēsīs kādā dzīvoklī pie nenoskaidrotiem apstākļiem vīrietis guvis durtu brūci.

Ierodoties notikuma vietā, policija uzgāja 1982. gadā dzimuša vīrieša līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm – durtu brūci.

Notikuma vietā policija aizturēja 1977. un 1984. gadā dzimušas sievietes.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka starp vīrieti un viņa dzīvesbiedri kopīgas alkohola lietošanas laikā izcēlies konflikts, kura laikā 1984. gadā dzimusī sieviete nodarīja smagus miesas bojājumus dzīvesbiedram, tāpēc vīrietis mira notikuma vietā.

1984. gadā dzimušajai sievietei tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Kriminālprocess ir sākts pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas, proti, par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!