Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 116 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 17 cilvēki un viens gājis bojā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Kā liecina policijas apkopotā informācija, avārija ar bojāgājušo notikusi Vidzemē.

Sākotnējā informācija liecina, ka ap pulksten 18.40 Cēsīs, Raunas ielā, kāds "Volvo" vadītājs uzbrauca ielu norobežojošajai metāla apmalei un gāja bojā notikuma vietā.

Valsts policija skaidro notikušā apstākļus.

Diennakts statistika liecina, ka visvairāk cilvēku avārijās cietuši Rīgā – deviņi. No tiem viens velosipēdists un pieci elektrisko skrejriteņu vadītāji. Pieci cilvēki avārijās cietuši Vidzemē, no tiem – viens gājējs un viens velosipēdists. Vēl divi cilvēki negadījumos uz ceļa cietuši Zemgales reģionā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 389 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 163 par ātruma pārsniegšanu, desmit par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, viens par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā un seši par agresīvu braukšanu, liecina VP statistika.

Trīs autovadītāji, kas pie stūres sēdušies alkohola reibumā, pieķerti Rīgā, kā arī viens šoferis bijis narkotisko vielu iespaidā. Pa diviem dzērājšoferiem policija pieķērusi Zemgalē, Kurzemē un Latgalē, bet vēl vienu – Vidzemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!