Rīgas apgabaltiesa trešdien diviem četru cilvēku nežēlīgās slepkavībās un laupīšanās vainotiem jauniešiem piesprieda 15 gadu cietumsodu, kas par šādu noziegumu ir maksimālais likumā paredzētais.
Trešajam jaunietim - 1975.gadā dzimušajam Aleksejam Burenkovam -, kas arī piedalījas daļā slepkavību, tiesa piesprieda par diviem gadiem mazāk. Visiem noziedzniekiem - Burenkovam, viņa vienaudžiem Vahtangam Kusrajevam un Borisam Bojarko - piemērota arī mantas konfiskācija.

Krimināllietā ir arī ceturtais tiesājamais - Kusrajeva tēvs Georgs, kurš nonācis uz apsūdzēto sola, jo paklausījis dēla lūgumam noslēpt slepkavības izdarīšanas rīkus - pistoli un munīciju. Viņam tiesa piesprieda nosacītu sodu.

Saskaņā ar spriedumu 1994.gada 28.septembrī Kusrajevs un Bojarko ar automašīnu VAZ ieradušies pie Kusrajeva paziņas Svetlanas Misurovas Rīgā, Salnas ielā, ar priekšlikumu atdot 300 ASV dolāru lielo parādu.

Ar ieganstu, ka jābrauc pie kāda cilvēka, kurš šo naudu atdos, Misurovu un viņas desmit gadus veco meitu ievilināja mašīnā un aizveda uz pļavu netālu no bijušās rūpnīcas "Sarkanais kvadrāts". Tur Bojarko ar medību bisi nošāva Misurovu, bet Kusrajevs cietsirdīgi ar virvi nožņaudza viņas meitu. Pēc tam slepkavas aizveda abus līķus uz Kusrajeva radinieku māju Krāslavas pagasta Vorzovas ciemā, kur tos aplaupīja un sadedzināja.

1995.gada 30.janvārī, cerēdami iegūt lielu laupījumu, Kusrajevs un Burenkovs iebruka Kusrajeva paziņas, ostas darbinieka Nikolaja Zubkova dzīvoklī Lubānas ielā un nožņaudza dzīvokļa saimnieku ar virvi. Tomēr slepkavas no upura dabūja dažus latus sīknaudā un pārtikas produktus.

Laikā starp minētajām slepkavībām un pēc tam Kusrajevs regulāri apzaga sava radinieka Vladimira Mazuga māju Krāslavas rajonā. Pavisam neilgā laika posmā viņš Mazugam nozaga dažādas lietas vairāk nekā 2000 latu vertībā, jo Mazugs, būdams jūrnieks, nevarēja konstatēt lietu pazušanu.

Atklājis zādzības, viņš Kusrajevam draudēja vērsties policijā un arī prasīja atdot iepriekš aizdotos 500 ASV dolārus. Tādēļ 1995.gada 8. februārī Ādažos kādā garāžā Kusrajevs un Burenkovs Mazugu nošāva un viņa līķi sadedzināja.

Pēc slepkavības Kusrajevs nekaunīgi apzaga nogalinātā sievu, apgalvojot, ka zagtās mantas patiesībā paņēmis viņas vīrs, kurš sievu pametis.

Visi jaunieši atzīti par vainīgiem arī vairākās laupīšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!