Foto: Publicitātes foto

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki aizturējuši četras personas, kas, iespējams, atbildīgas par Tadžikistānas kokvilnas kravas pazušanu vairāk nekā deviņu miljonu eiro vērtībā, portālu "Delfi" informē Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Šī gada pavasarī Valsts policija saņēma iesniegumu par Latvijas teritorijā pazudušu Tadžikistānas kokvilnas kravu. Zādzību īstenojusi personu grupa, izmantojot viltotus dokumentus par kravas īpašnieka maiņu.

Par noziegumu ierosināta krimināllieta pēc 179.panta 3.daļas par svešas mantas piesavināšanos lielā apmērā un 275.panta 2.daļas par viltotu dokumentu izgatavošanu un izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Par to var tikt piespriesta brīvības atņemšana uz laiku līdz pat desmit gadiem.

Pēc vairākām kratīšanām Jūrmalā un Rīgā, ENAP darbinieki 17.septembrī aizturēja četras personas. Turpinot izmeklēšanu, divas no šīm personām tika atzītas par aizdomās turētajiem - 1968.gadā dzimusi sieviete un 1965.gadā dzimis vīrietis.

Šobrīd turpinās lietas pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu šo personu atbildību un pilnīgus lietas apstākļus. Līdz tiesas izpildei, minētajām personām noteikts drošības līdzeklis – policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!