Foto: Shutterstock
Sestdien, 13. februārī, Rīgā likumsargi aizdomās par virkni zādzību aizturējuši četrus vīriešus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Sestdien Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicisti Šampētera ielā pamanījuši četrus aizdomīgus vīriešus, kas rosījušies ap kādu automašīnu. Pārbaudē policisti noskaidrojuši, ka automašīna pieder vienam no vīriešiem, taču automašīnas salonā policisti atraduši apģērbu, smaržas un citas mantas.

Policistiem radušās aizdomas, ka mantas varētu būt zagtas.

Pārbaudē policija noskaidrojusi, ka automašīnā atrastās mantas, iespējams, nozagtas 10. februārī no kādas privātmājas Salaspilī. No šīs privātmājas teritorijas todien nozagta arī automašīna un sadzīves tehnika. Vīriešus policija aizturējusi.

Policija noskaidrojusi, ka aizturētie janvārī un februārī, iespējams, izdarījuši arī automašīnu lukturu zādzības. Pašreizējā informācija liecina, ka viņi nozaguši lukturus no vismaz četrām automašīnām dažādās Rīgas vietās.

Trīs no aizturētajiem vīriešiem dzimuši 1983. gadā, bet viens – 1982. gadā. Visi aizturētie iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem un narkotiku lietošanu, informē policijā.

Par notikušo sākts kriminālprocess par zādzību lielā apmērā. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Aizturēto vīriešu lomu izdarītajos noziegumos policija skaidro izmeklēšanā. Diviem no viņiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Nozagto automašīnu policistiem izdevies atrast.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!