Foto: Shutterstock

Par vairākus gadus ilgu kāda nepilngadīga zēna seksuālu izmantošanu Rīgā aizturēti četri vīrieši, tostarp viņa aizbildnis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Maija beigās policija uzzināja par nepilngadīgu pusaudzi, kuru vairāki vīrieši, iespējams, ilgstoši seksuāli izmantojuši. Sākot izmeklēšanu, policisti noskaidroja, ka zēns no seksuālās vardarbības cietis ilgstoši, kopš 2012.gada beigām līdz šī gada pavasarim.

Maija nogalē un jūnija sākumā ar dažu dienu intervālu policisti aizturēja četrus vīriešus, kuri dzimuši 1964.gadā, 1959.gadā, 1967.gadā un 1973.gadā. Seksuāla vardarbība notikusi par cietušā aizbildni ieceltā vīrieša dzīvesvietā Rīgā. Šobrīd aizbildniecība ir atcelta.

Visi aizturētie bijuši savstarpēji pazīstami. Pašlaik policijas rīcībā nav informācijas par iespējamiem citiem dzimumnoziegumiem, ko pastrādājusi šī pedofilu grupa.

Par noziegumu uzsākti kriminālprocesi par dzimumtieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā, lietojot vardarbību un draudus, un par netiklu darbību izdarīšanu pret nepilngadīgo. Lietā turpinās izmeklēšana.

Policija atgādina, ka maija vidū Rīgā, Jūrmalā un Bauskā policisti aizturēja sešu pedofilu grupu, kas nodarbojusies ar pornogrāfiska rakstura materiālu, kuros iesaistīta bērnu seksuāla izmantošana, ievešanu, izgatavošanu un izplatīšanu, kā arī izmantojot šādu materiālu izgatavošanai mazgadīgus zēnus. Policija arī šajā lietā turpina izmeklēšanu un katras apcietinātās personas lomas noskaidrošanu pastrādātajos dzimumnoziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!