Foto: LETA

Ceturtdien, 26. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 38 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Kopš 10. augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 683 cilvēki.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto cilvēku nav. Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ nav liegta valsts robežas šķērsošana 25 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 377 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē Valsts robežsardzes amatpersonas aizvadītajā diennaktī konstatēja 26 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tostarp Ventspils ostā konstatēts viens uz Zviedriju izceļojošs Lietuvas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Lietuvas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

Savukārt lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī bija pārkāpuši epidemioloģiskās drošības pasākumus. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!