Foto: LETA
Ceturtdien, 24.decembrī, par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu sākti 107 administratīvo pārkāpumu procesi, informēja Valsts policijā (VP).

Aizvadītajā diennaktī ir sākti 56 administratīvā pārkāpuma procesi par pulcēšanos un privātu pasākumu rīkošanu, pieci par pašizolācijas neievērošanu, 13 procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu, 29 procesi par "covidpass.lv" anketas neaizpildīšanu un četri administratīvā pārkāpuma procesi sākti par citiem gadījumiem, piemēram, neatļautu preču tirdzniecību.

VP norādīja, ka, lai gan šogad svētki jāpavada citādāk, drošības prasību ieskauti, policija svētku laikā turpina uzraudzīt, lai iedzīvotāji ievērotu Covid-19 infekcijas ierobežošanai noteiktās drošības prasības.

Policija attiecīgi plāno savu darbu un resursus, darbiniekus iesaistot virsstundu darbā, lai nodrošinātu pietiekamu un atbilstošu uzraudzību.

VP arī svētkos turpina sekot līdzi tam, lai iedzīvotāji ievērotu valstī noteiktos ierobežojumus, veicot preventīvas pārbaudes un reaģē uz saņemto informāciju.

VP atzīmēja, ka policijas mērķis nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par noteiktajiem ierobežojumiem, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos drošības pasākumus.

Policijā aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un rūpēties ne tikai par savu, bet arī apkārtējo veselību un dzīvību, un svētkus pavadīt droši, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un drošības pasākumus, lai slimības izplatība mazinātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!