Foto: F64

Pusnaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji steidzās uz dzīvojamo māju Alūksnē, kur izcēlies ugunsgrēks. Nelaimē bojā gājis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas. Degošajā dzīvoklī tika atrasts viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri cilvēkam konstatēja nāvi.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas pieci cilvēki.

Neilgi pirms trijiem naktī ugunsgrēks likvidēts.

Ceturtdien ugunsdzēsēji devās uz Bauskas novada Iecavu, kur, notiekot eksplozijai, sabruka dzīvojamās mājas konstrukcijas – ārsiena, skurstenis un logi, kā arī aizdegās sadzīves mantas ēkā un cieta divi cilvēki. Ugunsdzēsēji cilvēkus no ēkas izglāba un nodeva NMPD mediķiem.

Šogad dzēsti jau vairāk nekā 1300 kūlas ugunsgrēki. Aizvadītajā diennaktī platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks izcēlies Dobeles novada Bērzes pagastā, kur pērnā zāle dega 5,5 hektāru platībā, informē VUGD.

Pagājušajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, zaru kaudze, sodrēji ēkas dūmvadā, četras vieglās automašīnas, kravas mikroautobuss un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā ceturtdien glābēji saņēma 70 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 21 bija kūlas un seši meža ugunsgrēki, 16 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!