Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saistībā ar stipra vēja postījumiem saņēma 18 izsaukumus, kur bija jānovāc nolūzuši koki no ceļa braucamās daļas, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Tāpat glābēji saņēma četrus izsaukums saistībā ar bojātām konstrukcijām, kas radīja apdraudējumu – Ausekļa ielā Rīgā tika nostiprināts jumta skārda gabals, Ernesta Birznieka-Upīša ielā norauts jumta skārda gabals tika pārvietots, bet Krišjāņa Valdemāra ielā – atrauts jumta seguma gabals tika nocelts, lai neradītu apdraudējumu, savukārt Ulbrokas ielā Rīgā tika norauta reklāmas izkārtne. Cita starpā saņemti arī četri izsaukumi, kur bija nepieciešams atsūknēt ūdeni.

Naktī uz piektdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Jāņogu ielu Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva ēka. Neilgi pirms pulksten 5 rītā uguns izplatīšanās ierobežota, un patlaban dzēšana turpinās.

Pusnaktī ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Patversmes ielā Ventspilī, kur ar atklātu liesmu dega neapsaimniekota vienstāva ēka. Pustrijos naktī VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Ceturtdienas vakarā tika saņemta informācija, ka Cēsu ielā Valmierā uz upes ūdens virsmas pamanīts naftas produktiem plankums. VUGD uzstādīja sešas absorbējošās bonas un darbu notikuma vietā turpināja Valsts vides dienests.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Atašienes pagastu, kur dega neapsaimniekota ēka un kūts.

Pēcpusdienā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Saldus pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ūdenstilpes ledū bija ielūzis cilvēks. Bojāgājis cilvēks no ūdenstilpes bija izcelts pirms VUGD ierašanās.

Jau ziņots, ka ceturtdien ap pulksten 1 dienā VUGD saņēma informāciju, ka vienā no lidmašīnām, kas nosēdās lidostā, bija pamanīts neliels sadūmojums. No gaisa kuģa tika evakuēti 18 cilvēki.

Pagājušajā diennaktī glābēji saņēma 68 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 48 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!