Jau ceturto reizi mēneša laikā policijai izdevies atrast salīdzinoši daudz narkotiku - Tukuma rajonā policijas darbinieki piektdien uzgāja 96 kilogramus kaņepju, informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.
Tukuma rajona policijas darbinieki, sadarbojoties ar Narkotiku apkarošanas biroja Kurzemes reģionālās grupas darbiniekiem, kādai 1956.gadā dzimušai sievietei konfiscēja 96,5 kilogramus narkotiskās vielas. Policija ierosinājusi krimināllietu par narkotisko vielu izgatavošanu lielā apjomā.

Mēneša sākumā Ventspilī, Sārnates ielā, policija atklāja nelikumīgi audzētas kaņepes. Dārziņa īpašniekam Andrim Š. (1957) konfiscēja deviņus polietilēna maisus ar kaņepēm līdzīgu augu masu. Pēc tā nosvēršanas konstatēts, ka tajā atradās pavisam 54 kilogrami narkotiku.

Savukārt Ādažu pagastā 1932.gadā dzimušā Vilmāra S. mājās atrada un konfiscēja 41,380 kilogramus marihuānas. Vīrieti aizturēja un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Marihuānu vīrietis audzēja pats divās siltumnīcās.

Atrastā narkotika vēl nebija sagatavota tirdzniecībai, jo tā vēl nebija izžāvēta. Pēc izžāvēšanas no minētā daudzuma kaņepju izdotos izgatavot aptuveni septiņus kilogramus narkotiskās vielas.

13.augustā policija jau uzgāja daudz narkotiku, kuras arī tika audzētas kādās mājās. Jelgavas rajona Cenu pagastā policijas darbinieki kādās mājās uzgāja 72 kilogramus marihuānas. Toreiz tika aizturēti divi vīrieši.

Ādažu pagastā uzietais marihuānas daudzums ir nedaudz mazāks par augusta sākumā atklāto, taču tas tāpat ir viens no lielākajiem policijas atsavinātajiem narkotiku daudzumiem vienā reizē šogad.

Jau vēstīts, ka 1999.gadā policijas darbinieki kāda nama bēniņos uzgāja 170 kilogramu marihuānas un pēc tam vēl vairākus desmitus kilogramu. Toreiz apsūdzības rekordlielajā narkotiku lietā tika uzrādītas kādam Azerbaidžānas pilsonim un kādam Latvijas pilsonim. Arī šajā gadījumā narkotikas tika izgatavotas Latvijā.

Šogad lielākais daudzums narkotiku uziets, kad konfiscēts viens kilograms kokaīna, trīs kilogrami amfetamīna, kā arī 100 grami marihuānas. To kopējā vērtība bija vairāk nekā 100 000 latu. Saistībā ar šo narkotiku kravu tiek meklēts motokluba "Brīvie vanagi" prezidents Vilnis Gavars, kā arī aizturēts kāds vīrietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!