Foto: Shutterstock

Otrdien, 23. februārī, Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirknis saņēma informāciju no Valsts meža dienesta (VMD) par to, ka Ciblas novadā, iespējams, notiek malu medības. Fakts apstiprinātājās un tika uzsākts kriminālprocess, portāls “Delfi” uzzināja VP.

2021. gada 23. februārī VP Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirknis veicot iegūtās informācijas pārbaudi, apskates laikā pasākumos Ciblas novadā mežā konstatēja nelikumīgi uzstādītas divas medību cilpas, kuras paredzētas meža dzīvnieku ķeršanai. Apskates laikā cilpas tika izņemtas.

Veicot izmeklēšanas pasākumu kompleksu, jau pēc neilga laika Kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja kāda vietējā iedzīvotāja saistību ar minēto noziegumu.

1960. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Ciblas novadā tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras rezultātā tika atrasta un izņemta vēl viena medību cilpa, kas varētu norādīt uz šīs personas iespējamo saistību ar notikušo noziegumu.

VP piebilst, ka persona jau iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā par citu veidu likumpārkāpumiem.

Policijā norāda, ka šāds nozieguma veids Ludzas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā nav retums. Šī gada laikā ir uzsākti jau divi kriminālprocesi par nelikumīgām medībām.

Iepriekš ziņots, ka 2021. gada 1. februārī Ludzas novada Nirzas pagastā meža masīvā tika konstatēts vispārbīstams medību rīks – cilpas, kuras paredzētas dzīvnieku ķeršanai. Iespējamā vainīgā persona tika noskaidrota. Persona savu vainu atzina. Kratīšanas laikā tika izņemtas vēl četras cilpas. Par doto faktu tika uzsākts kriminālprocess un veicot kratīšanu pie aizdomas turamās personas tika izņemta vēl viena medību cilpa.

Medību cilpas ir ilgstoša problēma kā policijai, tā arī Valsts meža dienestam. Ļoti svarīgi ir atrast vainīgo personu un par šādām pretlikumīgām un bīstamām darbībām saukt pie atbildības. Lai gan šāds malumedību vieds ir stingri aizliegts, vēl aizvien ir personas, kuras izmanto šo veidu sava labuma gūšanai, uzsver policijā.

VP atgādina, ka par šādām darbībām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 112.panta 3. daļas – par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!