Februārī aizturēti vairāki agrāk tiesāti vīrieši, kuri dažādos Latvijas cietumos mēģināja nogādāt aizliegtas vielas un mobilos telefonus.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka vietnieks, priekšnieka pienākumu izpildītājs Valērijs Sergejevs portālam "Delfi" norādīja, ka nelegāli pienesumi cietumos kļuvuši par bīstamu tendenci. Viņš pastāstīja, ka agrāk ieslodzītie mēģināja uzpirkt cietumsargus, lai tie palīdz tikt pie kārtotajām lietām. Taču tagad, krīzes skarti, cietumnieki meklē citus veidus, kā ieslodzījuma vietās ienest narkotikas un telefonus.

13.februārī divi agrāk tiesāti vīrieši, no kuriem viens bija atbrīvots tikai nedēļu iepriekš, Brasas cietumā mēģināja iemest septiņus mobilos tālruņus.

15.februārī Valmieras cietumā bijušais ieslodzītais mēģināja iemest saini ar lielu daudzumu heroīna, klozepāma, metamfetamīna un marihuānas, kā arī šļirces. Jau nākamajā dienā Daugavgrīvas cietumā, pie bultām piestiprinot saiņus, ar arbaletu divi vīrieši cietumā mēģināja "iešaut" narkotikas. Abi "šāvēji" iepriekš bijuši šī cietuma iemītnieki. Narkotiku daudzumu noteiks ekspertīze.

Savukārt prāvu saini ar septiņiem mobilajiem telefoniem, trim lādētājiem, SIM kartēm un 11 iepakojumiem ar nezināmas izcelsmes vielām Centrālcietumā mēģināja ienest divi arī agrāk sodīti vīrieši. Viens no viņiem no Šķirotavas cietuma atbrīvots 28.jabvārī un jau iepriekš mēģinājis aizliegtās vielas nodot citiem ieslodzītajiem.

Par visiem noziegumiem sākti kriminālprocesi un daži no aizturētajiem jau ir apcietināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!