Foto: F64
Pirmajos Ziemassvētkos kāds vīrietis, kuram pirms dažām dienām konstatēta saslimšana ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, incidenta laikā Rīgā, Pļavniekos, speciāli uzelpojis sejā policistam un saņēmis 750 eiro lielu sodu, informē Rīgas Pašvaldības policija.

RPP informē, ka Ziemassvētkos līdz šim konstatēti vairāki privāti pasākumi, kuros vienā mājoklī pulcējas vairāk par vienu mājsaimniecību. Tomēr brīvdienās pagaidām policijai biežāk nākas braukt uz izsaukumiem par nepilngadīgo pulcēšanos ārtelpās, nevis uz privātām ballītēm iekštelpās.

Vienā gadījumā policija konstatēja aptuveni desmit 14 – 17 gadus vecu jauniešu bariņu, kurā puse bija alkohola reibumā. Diviem no šiem jauniešiem (14 gadus vecai meitenei un 15 gadus vecam puisim) reibums pārsniedza promili, turklāt pie viņiem arī tika atrasti 12 pirotehnikas izstrādājumi, kurus nepilngadīgajiem izmantot ir liegts. Visi nepilngadīgie nodoti vecākiem, un uzsākti vairāki administratīvie procesi.

Pirmo Ziemassvētku vakarā Pļavniekos saņemts izsaukums par vīrieti, kurš laužas durvīs. Notikuma vietā sastapts vīrietis, kurš bija acīmredzamā alkohola reibumā. Iereibušais 29 gadus vecais vīrietis skaidroja, ka ieradies, jo domājot, ka viņa draudzenei esot romantiskas attiecības ar citu vīrieti. Vīrietis uzdevās bravūrīgi un vienā brīdī iepūta policistam sejā savu izelpu, paziņojot, ka ir Covid pozitīvs. Mirkli vēlāk kārtības sargi pārbaudīja, ka pāris dienas iepriekš šim vīrietim patiešām konstatēts covid-19 un bija jāatrodas karantīnā. Vīrietim par pārkāpumiem piemērots 750 eiro sods.

RPP ziņo, ka Vecmīlgrāvī un Sarkandaugavā konstatētas divas kafejnīcas, kurā četri apmeklētāji alkoholiskos dzērienus patērē uz vietas. Par šiem pārkāpumiem uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Pirmajos Ziemassvētkos visā Latvijā sākti 47 administratīvā pārkāpuma procesi par Covid-19 pandēmijas dēļ aizliegtu pulcēšanos un privātu pasākumu rīkošanu.

Policija arī svētkos turpina sekot līdzi tam, lai iedzīvotāji ievērotu valstī noteiktos ierobežojumus, tiek veiktas preventīvas pārbaudes un reaģēts uz saņemto informāciju. Kopumā piektdien par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu sākti 94 administratīvo pārkāpumu procesi.

Tostarp ir sākti 47 administratīvā pārkāpuma procesi par pulcēšanos un privātu pasākumu rīkošanu, viens par pašizolācijas neievērošanu, 12 procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu. Vēl 31 process sākts par "Covidpass.lv" anketas neaizpildīšanu, bet trīs - par citiem pārkāpumiem.

Likumsargi uzsver, ka viņu mērķis nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par noteiktajiem ierobežojumiem, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos drošības pasākumus.

VP aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un rūpēties ne tikai par savu, bet arī apkārtējo veselību un dzīvību un svētkus pavadīt droši, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un drošības pasākumus, lai Covid-19 izplatība mazinātos.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, līdz 11.janvārim valstī ārkārtējās situācijas laikā ieviesti pastiprināti epidemioloģiskās drošības pasākumi un pulcēšanās ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!