Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai netiktu uzsākts administratīvais process par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu iespaidā, 13. novembrī, Dagdas pagastā, vīrietis Valsts policijas (VP) darbiniekiem piedāvāja kukuli 1000 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Par doto faktu uzsākts kriminālprocess.

Vadītājam tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpojamajā gaisā, kura uzrādīja, ka vīrietis pie auto stūres ir sēdies 2,3 promiļu reibumā.

Lai netiktu uzsākts administratīvais process par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisku dzērienu iespaidā, vīrietis likumsargiem piedāvāja kukuli 1000 eiro apmērā.

Šobrīd vīrietim par kukuļa piedāvājumu policistiem draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu, vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!