Foto: LETA

Trešdien uz autoceļa Smiltene–Gulbene traģisko autoavāriju izraisījušajam šoferim par braukšanu dzērumā un atteikšanos no alkohola ekspertīzes vadītāja tiesības uz četriem gadiem bija atņemtas jau pirms diviem gadiem, taču Smiltenes uzņēmuma SIA "ADZT" vadība, kurā strādāja traģēdijas vaininieks, apgalvo, ka par šo faktu neko nav zinājusi, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Uzņēmuma īpašnieks Andris Dzenis intervijā raidījumam atklājis, ka viņam nebija zināms, ka darbiniekam nav bijusi autovadītāja apliecība. "Man pat nebija ienākusi prātā doma viņam paprasīt [autovadītāja tiesības], jo viņš ir zināms cilvēks," viņš teica.

1967. gadā dzimušajam kravas automašīnas "MAZ" vadītājam, kurš tiek turēts aizdomās par negadījuma izraisīšanu, iepriekš vairākkārt bijušas uz laiku atņemtas autovadīšanas tiesības saistībā par būtiskiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem – braukšanu alkohola reibumā. Iepriekšējo lēmumu par autovadīšanas tiesību atņemšanu tiesa pieņēma 2013. gadā, un aizliegums ir spēkā līdz 2017. gadam

Jautāts, kā tas varēja būt, ka uzņēmējs nelielajā Smiltenē par to nebija informēts, Dzenis no atbildes izvairījās, sakot, ka šādus jautājumus nekomentēs, un viņam kā uzņēmējam esot citas problēmas.

Viņš gan atklājis, ka autovadītājs personisku iemeslu dēļ pirms diviem mēnešiem bija aizgājis no darba, taču nesen atnāca atpakaļ, un trešdien viņam bijusi pirmā diena pēc atgriešanās.

Dzenis apstiprinājis, ka vadītā kravas automašīna bijusi noņemta no uzskaites. Uzņēmējs sacījis, ka avārijas laikā esot bijis ceļā uz CSDD, lai to reģistrētu.

Savu vainu Dzenis intervijā nav noliedzis, taču norādījis, ka problēma esot bijusi vien dokumentu noformēšanā.

Jau vēstīts, ka trešdien ap pulksten 13:40 uz ceļa Gulbene-Smiltene notika divu automašīnu sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Ungure.

1967. gadā dzimis vīrietis, vadot kādam Smiltenes uzņēmumam piederošu kravas automašīnu MAZ, izbrauca no mazāk svarīga ceļa un nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu "Audi 100".

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas "Audi 100" vadītāja, 1977. gadā dzimusi sieviete, un 2010. gadā dzimis bērns, bet gāja bojā trīs automašīnas "Audi" pasažieri - 1938. gadā dzimusi sieviete, 2004. gadā un 2008. gadā dzimušas meitenes.

Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu. Tā ietvaros vērtēs gan ceļu satiksmes negadījuma apstākļus, gan juridiskās personas – kravu pārvadājumu uzņēmuma – atbildību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!