Foto: PantherMedia/Scanpix
Likumsargiem augustā izdevies atklāt sevišķi nežēlīgu vīrieša un sievietes slepkavību Daugavpilī, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

14. augustā Daugavpils novada Līksnas pagastā pretī vasarnīcām, Daugavā, apmēram vienu metru no krasta, tika atrasti 1989. gadā dzimuša vīrieša un 1984. gadā dzimušas sievietes līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Saistība ar notikušo policija sāka kriminālprocesu.

Drīz pēc līķu atrašanas Daugavpils policijas iecirkņa darbinieki par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos noskaidrojuši un aizturējuši iespējamās vainīgās personas – 1982., 1992. un 1989. gadā dzimušus vīriešus. Likumsargi informē, ka visi aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

No notikuma vietā izņemtiem pieradījumiem un aizturēto liecībām izriet, ka iespējamie vainīgie kopā ar cietušajiem atpūtušies kādā lauku mājā Daugavpils novada Sventes pagastā. Naktī uz 13. augustu kopīgas pasēdēšanas laikā visi lietojuši alkoholu, un viņu starpā sācies konflikts, kas pārtapis vardarbībā pret cietušajiem.

Pasēdēšanas biedri vīrieti un sievieti ilgstoši nežēlīgi situši, bet, kad piekaušanas process vīriešiem apnicis, viņi savus pusdzīvos upurus iemetuši mājas pieliekamajā telpā. Pēc kāda laika no gūtajām traumām pieliekamajā nomirusi cietusī sieviete.

Nākamajā dienā, lai atbrīvotos no līķa un liecinieka, aizturētie iesēdinājuši mašīnā vēl pie samaņas esošo vīrieti, bet sievietes līķi ievietojuši mašīnas bagāžniekā. Braucot pilsētas virzienā, vīrieši vēl dzīvo cietušo atkal piekāvuši – šoreiz līdz nāvei.

Lai noslēptu noziegumu, aizturētie iemetuši cietušo līķus Daugavā.

Policija skaidro, ka patlaban nozīmētas ekspertīzes un turpinās izmeklēšana. Visām trīs aizturētajām personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Kriminālprocess sākts pēc 118. panta, un par to paredzētais sods ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!