Foto: stock.xchng

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policija aizdomās par slepkavību aizturējusi kādu Daugavpils iedzīvotāju, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

1. aprīļa vakarā ap pulksten 17.50 Valsts policija saņēmusi informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, ka kādā dzīvoklī Daugavpilī atrasts 1978. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vairākām durtām brūcēm. Saistībā ar notikušo policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu.

Līdz šim izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka 1978. gadā dzimušais vīrietis kopā ar 1981. gadā un 1958. gadā dzimušam sievietēm, ka arī 1954. gadā dzimušu vīrieti kopīgi svinējis svētkus. Visdrīzāk, kopīgas alkohola lietošanas laikā, starp minētajām personām izcēlies konflikts, kas pāraudzis kautiņā, pieļauj policija. Kautiņa laikā cietušajam nodarīti dažādi miesas bojājumi, tostarp arī tādi, kas, visticamāk, bijuši iemesls cietušā nāvei.

Turpat, notikuma vietā likumsargi aizturējuši aizdomās turēto 1954. gadā dzimušo vietējo iedzīvotāju. Vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Izmeklēšana turpinās, un tajā tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu. Tāpat noteiktas nepieciešamās ekspertīzes, un tuvākajā laikā tiesa lems arī par drošības līdzekļa piemērošanu.

Krimināllikuma 116. pants par slepkavību paredz sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!