Trešdien neilgi pirms kara veterānu gājiena Daugavpilī, Slavas skvērā, Valsts policijas darbinieki pēc Drošības policijas lūguma aizturēja septiņus nacionālboļševiku sabiedriskās organizācijas "Pobeda" (Uzvara) biedrus, informēja Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes Drošības policijas priekšnieks Viktors Garevičs.
Pie aizturētajiem atrastas skrejlapas un avīze "Ļimonka". Pēc dažām stundām aizturētie tika atlaisti. Rīt lietas materiālus kārtības policijas darbinieki plāno nodot Drošības policijai.

Viens no "Pobedas" līderiem Vladimirs Lindermans pastāstīja, ka Slavas skvēra apkaimē pa ceļam uz pieminekli, no kura vajadzēja sākties kara veterānu gājienam, divas reizes pie viņiem pienākuši Valsts policijas drēbēs tērpti cilvēki un lūguši uzrādīt dokumentus. "Kad līdz piemineklim bija palikuši vairs tikai daži desmiti metru, mūs aizturēja Daugavpils pilsētas 3.policijas iecirkņa darbinieki un, neko nepaskaidrojot, lūdza viņiem sekot. Mani biedri tika iesēdināti autobusā un aizvesti. Man izdevās aizbēgt," teica Lindermans.

Lindermans paskaidroja, ka organizācijas biedri vēlējušies kopā ar kara veterāniem piedalīties gājienā, bet pēc tam savā uzrunā apsveikt viņus svētkos un nodot sveicienus no genocīdā apsūdzētajiem Kononova un Farbtuha. Kā ziņots, nacionālboļševiku sabiedriskajā organizācijā "Pobeda" (Uzvara) ir 30 dalībnieki, pēc tās priekšsēdētāja Lindermana teiktā, vēl apmēram 200 cilvēki ir organizācijas "līdzjutēji".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!