Foto: AFP/Scanpix
Otrdien, 3. maijā, vēlā vakarā Daugavpilī vairāku personu grupa, nodarot miesas bojājumus, aplaupījusi kādu nepilngadīgu pusaudzi, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

3. maijā gandrīz pusnaktī, ap pulksten 23.40, policijas pārvaldes dežūrdaļa saņēmusi informāciju par laupīšanu Daugavpilī, Valkas ielā. Informācija liecinājusi, ka nenoskaidrotu personu grupa uzbrukusi 16 gadus vecam pusaudzim, nodarījusi viņam miesas bojājumus un nolaupījusi personīgas mantas – mobilo telefonu un naudas maku.

Pēc izsaukuma saņemšanas uz notikuma vietu devies policijas norīkojums. Ar cietušā pusaudža liecību palīdzību policijai izdevies noskaidrot uzbrucēju pazīmes. Likumsargi sākuši apsekot tuvāko apkārtni un jau pēc neilga laika policistiem izdevies atrast un aizturēt divus iespējamos nepilngadīgus uzbrucējus - 2000. gadā un 2001. gadā dzimušus jauniešus.

Turpinot operatīvos pasākumus un sāktā kriminālprocesa izmeklēšanu, nākamajā dienā policistiem izdevies aizturēt vēl divas aizdomās turamās personas – 1999. gadā un 1966. gadā dzimušus jauniešus.

Visas aizturētas personas jau agrāk nonākušas policijas redzeslokā, bet vecākais no viņiem – jau vairākas reizes tiesāts par dažāda rakstura noziegumiem, tostarp arī par laupīšanu.

Policija informē, ka cietušajam pusaudzim laupīšanas rezultātā tika nodarītas dažādas traumas. Tonakt, kad viņš tika aplaupīts, jaunietis lūdzis palīdzību kādas garāmbraucošas automašīnas vadītājam, kurš apstājies un sniedzis viņam palīdzību, sazvanot un informējot par notikušo policiju.

Pret aizturētajiem sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā. Par šādu noziegumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem. Patlaban tiek lemts jautājums par drošības līdzekļu piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!