Foto: LETA

Šonedēļ Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas konfiscējušas ievērojamu daudzumu nelegālās degvielas, kā arī izņēmušas lielu daudzumu nelikumīgi uzglabātu tabakas izstrādājumu, informēja Valsts policijā.

Piektdien, 15. maijā, Daugavpilī izņemti 825 litri dīzeļdegvielas, savukārt 18. maijā, pārbaudot operatīvo informāciju, konstatēts, ka kādā mikroautobusā Daugavpilī 1961. gadā dzimusi persona nelikumīgi uzglabā četras 200 litru tilpuma mucas pildītas ar aptuveni 800 litriem dīzeļdegvielas. Par faktu sākta administratīva lietvedība.

Tāpat 18. maijā Daugavpilī iepriekš sāktā kriminālprocesā veiktas vairākas kratīšanas, kurās izņemti 38 080 cigarešu un 12 255 eiro. Patlaban policija skaidro divu 1979. gadā dzimušu vīriešu saistību ar noziedzīgajām darbībām.

Krimināllikuma 220. panta 1. daļa par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt Krimināllikuma 221. panta 1. daļa par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!