Daugavpils policija aizturējusi trīs jauniešus, kas gandrīz mēnesi krāpuši gados vecākus pilsētas iedzīvotājus, sūtot īsziņas par it kā nepatikšanās ar policiju nonākušiem paziņām un pieprasot naudu, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Jaunieši zvanījuši cietušajiem no tālruņa ar Lietuvas pieslēgumu un paziņojuši, ka viņu radinieks iekļuvis nepatikšanās – izraisījis ceļu satiksmes negadījumu vai pārkāpis likumu. Krāpnieki skaidrojuši, ka, lai izvairītos no soda, nepieciešams samaksāt noteiktu naudas summu policijas darbiniekam. Saņemot piekrišanu, viens no krāpniekiem, uzdodoties par policistu, ieradies pie cietušā un saņēmis naudu.

Par krāpšanām aizturēti trīs jaunieši - divi no viņiem dzimuši 1983.gadā, bet viens - 1991. gadā. Kratīšanā pie aizturētajiem atrasta nauda un narkotikas. Visi trīs agrāk ir sodīti par laupīšanu un zādzībām.

Kriminālprocesa izmeklēšanā policija noskaidrojusi kopumā piecus krāpšanas gadījumus. Kopumā no daugavpiliešiem izkrāpti vairāk nekā 7000 eiro (4957 lati) un 1700 latu. Noskaidrots arī, ka aizdomās turētie bijuši saistīti ar narkotiku tirgošanu un laupīšanu.

Policija lūdz atsaukties cilvēkus, kuri atpazīst trīs aizturētos vai cietuši no viņu darbībām, zvanot pa tālruņiem 65403328, 65403302, 02.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!