Foto: LETA
Sestdien, 9.maijā, Daugavpils novadā divas personas uzbrukušas 71 gadu vecai sievietei, taču, ierodoties policijai, ļaundari pametuši nozieguma vietu, nepabeidzot iecerēto, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

9.maija vakarā Vaboles pagastā kāds vīrietis un sieviete uzbrukuši 1944.gadā dzimušai sievietei, kura atradusies savā piemājas dārzā. Ļaundari ar varu ievilkuši sirmgalvi mājā un, pielietojot fizisku spēku un nodarot sirmgalvei miesas bojājumus, pieprasījuši naudu.

Sieviete bijusi spiesta atdot laupītājiem dažus simtus eiro, lai glābtu savu dzīvību, norāda policija.

Netālu no nozieguma vietas atradies kāds vīrietis, kurš izdzirdējis aizdomīgas skaņas un kliedzienus un pazvanījis policijai. Saņemtā informācija nekavējoties paziņota iecirkņa inspektoram, kurš devies uz notikuma vietu.

Braucošais policijas transportlīdzeklis izbiedējis abus ļaundarus un viņi steidzīgi pametuši nozieguma vietu. Savukārt cietušo sievieti atradis policijas darbinieks.

Policija izsaukusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, jo sievietei bijuši nodarīti dažādi miesas bojājumi, tostarp durta brūce.

Pēc notikušā policija sākusi uzbrucējus meklēt saistībā ar sākto kriminālprocesu par laupīšanu grupā pēc Krimināllikuma 176.panta 2.daļas. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

Jau nākamajā dienā, 10.maijā, uz aizdomu pamata par pastrādāto noziegumu policijas darbinieki aizturējuši 1998.gadā dzimušu sievieti un 1979.gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis jau agrāk tiesāts par sevišķi smagiem noziegumiem.

Pirmdien, 11.maijā, aizturētajam vīrietim piemērots apcietinājums, savukārt jaunietei piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!