Foto: stock.xchng

Valsts policijas Daugavpils iecirknis, pārbaudot tā rīcībā iegūtu informāciju par personām, kas, iespējams, saistītas ar nelikumīga alkohola tirdzniecību, Daugavpilī likvidējis "točku" un aizdomās par saistību ar šo likumpārkāpumu aizturējis iepriekš likumsargu redzeslokā nonākušu vīrietis, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Valsts policijas Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki bija ieguvuši informāciju par nekustamo īpašumu, kurā, iespējams, notiek nelikumīga ar akcīzes nodokli apliekamo preču tirdzniecība. Šīs informācijas pārbaudei otrdien, 15. janvārī, likumsargi ieradušies adresē, lai veiktu nepieciešamās izmeklēšanas un operatīvās darbības.

Policistu ierašanās brīdī kāds 1977. gadā dzimis vīrietis mēģinājis citai personai pārdot nelikumīgi izgatavotu alkoholu. Iespējamais vainīgais aizturēts. Turpinot privātmājas apskati, likumsargi tajā konstatējuši apmēram 122 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kas visdrīzāk ir nelikumīgi izgatavotais alkoholiskais dzēriens – kandža. Ekspertīzēs tiks noteikts precīzs izņemtā šķidruma sastāvs un daudzums. Tāpat šajā vietā atrasts un konfiscēts 1200 cigarešu "Premjer" bez Latvijas akcīzes marķējuma.

Policija turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam vīrietim par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Aizdomās turētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar līdzīgiem likumpārkāpumiem. Pašlaik pret viņu ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.1 panta pirmās daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju.

Par šādām darbībām Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai arī naudas sods.

Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!