Foto: DELFI

Otrdien, 6. martā, ap pulksten 23.11 Valsts policija saņēmusi informāciju, ka Daugavpilī kādā dzīvokli bez uzraudzības atstāti vairāki mazi bērni, portālu "Delfi" informēja policijā.

Lai pārbaudītu informāciju, uz notikuma vietu nekavējoties devušies Daugavpils iecirkņa patruļpolicisti, ka arī izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi.

Norādītajā adresē likumsargi konstatējuši, ka neaizvērtā dzīvoklī, antisanitāros apstākļos bez vecāku uzraudzības atstāti seši mazi bērni. Divi no bērniem bijuši mazgadīgi.

Ienākot dzīvokli, policisti ieraudzījuši, ka visapkārt izmētātas dažādas mantas, savukārt uz dīvāna guļ mazi, bez uzraudzības atstāti bērni. Policisti noskaidrojuši, ka bērnu tēvs atrodas ārzemēs, savukārt māte pirms kāda laika aizgājusi ciemos pie draugiem.

Kamēr operatīvie dienesti apsekojuši dzīvesvietu un bērnus, dzīvoklī ieradusies bērnu māte acīmredzamā alkohola reibumā. Viņa skaidrojusi, ka bērnus atstājusi vienus, jo gājusi ciemos pie paziņām lietot alkoholu.

Alkohola koncentrācijas pārbaudei sieviete nogādāta medicīnas iestādē, kur konstatēts, ka viņa atrodas 2,09 promiļu stiprā reibumā. Tā kā sieviete bija piedzērusies un nespēja par bērniem parūpēties, mediķi pieņēma lēmumu jaunākos bērnus nogādāt slimnīcā, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes, savukārt pārējos četrus nepilngadīgos bērnus policisti nogādāja bērnu namā.

Informācija par šo gadījumu ir nodota izvērtēšanai Daugavpils pilsētas bāriņtiesai, kā arī tuvākajā laikā tiks lemts jautājums par administratīvas lietvedības sākšanu par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Daugavpils pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa informēja, ka bāriņtiesas locekle trešdien pieņēmusi vienpersonisku lēmumu par aizgādības tiesību pārtraukšana bērnu mātei. Par to informēts arī bērnu tēvs. Līdz laikam kamēr vīrietis atgriezīsies Latvijā, bāriņtiesa meklēs potenciālos aizbildņus vai audžuģimeni, kas varētu nodrošināt bērnu aprūpi.

Valsts policija un Daugavpils pilsētas bāriņtiesa pateicas iedzīvotājiem, kuri nepaliek vienaldzīgi un ziņo par šādiem gadījumiem, ka arī atgādina, ka likums nosaka, ka vecāku pienākums ir nekad neatstāt bērnus vienus pašus bez uzraudzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!