Foto: Valsts policija
Daugavpilī par liela apmēra narkotiku glabāšanu un realizāciju aizturēts kāds noziedzīgas grupas līderis, portālu "Delfi" informēja likumsargi.

Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes amatpersonām 28. aprīlī Daugavpils novadā apturēja kādu aizdomīgu transportlīdzekli. Apskatot personas transportlīdzekli, likumsargi tajā konstatējuši ap 500 gramiem baltas pulverveida vielas, kas visdrīzāk ir amfetamīns.

Par doto faktu tika uzsākts kriminālprocess, lai noteiktu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, ka arī izņemtā priekšmeta izcelsmi – tika nozīmētas atbilstošas ekspertīzes, savukārt aizturētajam vīrietim par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Turpinot izmeklēšanu un veicot operatīvās darbības pasākumus kriminālprocesa ietvaros, 7. maijā, tika aizturēts Daugavpils noziedzīgās grupas līderis, kāds 1969. gadā dzimis vīrietis, kurš ceturtdien tiks nogādāts tiesā, kur tiks lemts par drošības līdzekli – apcietinājumu.

Atgādinām, ka saskaņā ar KL 253.panta 1.daļu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!