Foto: stock.xchng

Valsts policijas (VP) likumsargi par automašīnas dedzināšanu Daugavpilī, aizturēja 1968. gadā dzimušu vīrieti, pie kura kratīšanas rezultātā izņēma degmaisījumus un citus lietiskos pierādījumus, kā arī noziedzīgi iegūtus naudas līdzekļus. Par notikušo uzsākts kriminālprocess, portālam "Delfi" pavēstīja policijā.

VP uzsākts kriminālprocess par to, ka 6. maijā ap pulksten pieciem no rīta Daugavpilī nezināma persona automašīnai izsita logu un iemeta tajā pudeli ar degošu šķidrumu.

Šī gada 12. maijā likumsargi, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, par automašīnas dedzināšanu Daugavpilī aizturēja 1968. gadā dzimušu noziedzības autoritāti, pie kura kratīšanas laikā tika izņemti lietiskie pierādījumi – degmaisījumi, stratēģiskās nozīmes ierīces, 800 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām un skaidru naudu 2500 eiro. Tika noskaidrota arī aizturētā vīrieša saistība par naudas izspiešanas faktu.

VP min, ka persona agrāk ir tiesāta gan par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem, gan par citiem likumpārkāpumiem.

14. maijā tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Šobrīd vīrietim par izdarītajām noziedzīgajām darbībām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas un pēc Krimināllikuma 183. panta 1. daļas.

Par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Pēc Krimināllikuma 183. panta 1. daļas, par pieprasījumu bez tiesiska pamata atdot mantu vai tiesības uz mantu vai izdarīt kādas mantiska rakstura darbības, piedraudot ar vardarbību cietušajam vai viņa tuviniekiem, piedraudot izpaust apkaunojošas ziņas par cietušo vai viņa tuviniekiem, piedraudot iznīcināt viņu mantu vai radīt viņiem citu būtisku kaitējumu (izspiešana), soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!