Foto: Valsts policija
Marta sākumā Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki pārtvēruši kādu minibusu, kurā atrasti aptuveni 100 kilogrami hašiša, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijas aplēses liecina, ka tā vērtība mazumtirdzniecībā lēšama aptuveni 1,2 miljonos eiro.

Informāciju par hašiša kravu Valsts policija ieguvusi, sadarbojoties ar ārvalstu kolēģiem. Krava ievesta Latvijas teritorijā 1.martā, un izmeklētāji piesaistījuši Latgales reģiona darbiniekus. Viņi Daugavpilī apturējuši kādu minibusu un aizturējuši divus latviešus.

Automašīnas pārbaudē policisti atraduši aptuveni 30 kilogramus hašiša. Vēlāk piesaistot kolēģus no Muitas pārvaldes un izmantojot viņu rīcībā esošo speciālo tehniku, likumsargi atraduši vēl aptuveni 70 kilogramus narkotiku. Līdz ar to kopā atrasti aptuveni 100 kilogrami hašiša.

Melnajā tirgū viena grama cena svārstās no astoņiem līdz 12 eiro, norāda policija. Tātad kopējā nelegālās preces vērtība varētu sasniegt pat 1,2 miljonus eiro.

Izmeklēšanā policisti aizturējuši vēl divus vīriešus. Tāpat policija veikusi arī vairākas kratīšanas aizturēto dzīvesvietās un citās ar viņiem saistītās vietās, taču tur narkotikas nav atrastas.

Atrastais hašišs bijis safasēts pārtikas plēvē ietītās briketēs un paslēpts visdažādākajās vietās visā automašīnā, norāda policija.

Patlaban Valsts policijas darbinieki vēl skaidro atsavināto narkotiku izcelsmi. Pašreiz policija noskaidrojusi, ka pie latviešiem nelegālā prece nonākusi vienā no Rietumeiropas valstīm. Visticamāk narkotikas nav bijušas paredzētas Latvijas tirgum. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka, iespējams, tās bijis plānots vest uz Krieviju vai kādu citu Austrumeiropas valsti.

Par likumpārkāpumu aizturētie vīrieši ir vecumā no 23 līdz 41 gadam. Policija noskaidrojusi, ka viņi bija sadalījuši lomas. Līdz ar to policistiem izdevies aizturēt gan organizētājus, gan izpildītājus.

Trīs no aizturētajiem jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā. Viņiem tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, bet vienam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pret aizdomās turētajiem sākts kriminālprocess par narkotisko vielu glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā realizācijas nolūkā organizētā grupā, kā arī kriminālprocess sākts par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai organizētā grupā. Par šādiem noziegumiem likumā paredzēts līdz pat 15 gadus ilgs cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!