Foto: Valsts policija

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas iepriekš uzsāktos kriminālprocesos izņēmušas narkotiskās un psihotropās vielas, šaujamieroču sastāvdaļas un munīciju, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

2021. gada 20. aprīlī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, veica operatīvos pasākumus, saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, kuru rezultātā Daugavpilī, daudzdzīvokļu māju pagalmā tika aizturēts 1992. gadā dzimis vīrietis.

Personas dzīvesvietā tika atrastas un izņemtas narkotiskās vielas – 400 grami marihuānas, 65 psihotropās vielas saturošas tabletes, viens grams metamfetamīna, kā arī skaidra nauda.

Personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253. 1 panta 3. daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, vai ja tās izraisījušas smagas sekas, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu realizāciju nepilngadīgai personai, izglītības iestādēs vai to teritorijā, restorānos, kafejnīcās, bāros, publiskās izklaides vai svētku pasākumu norises vietās.

Likums par to kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Persona iepriekš ir sodīta par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

24. aprīlī Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, uz ielas aizturēja 1979. gadā dzimušu vīrieti. Vīrieša lietošanā esošajās neapdzīvotajās telpās tika veikta kratīšana, kuras rezultātā tika atrasti un izņemti aptuveni 360 grami narkotisko vielu, kas visdrīzāk ir metamfetamīns, kā arī vairākas ieroču būtiskas sastāvdaļas un munīcija.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu – nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Vīrietis jau iepriekš tika sodīts par nelikumīgu narkotisko vielu apriti. Par minēto faktu personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253. 1 panta 1. daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Likums par to kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!