Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas Latgale reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas amatpersonas veica vairākas kratīšanas, kuru laikā tika izņemtas narkotiskās vielas – marihuāna un amfetamīns, kā arī aizturēti trīs vīrieši, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

2021. gada 1. februārī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā, uzreiz pēc narkotiku iegādes Daugavpilī, tika aizturēts 1987. gadā dzimis vīrietis. Pie viņa kratīšanas laikā tika atrastas un izņemtas narkotiskās vielas – viens grams pulverveida vielas, kas, visdrīzāk, ir amfetamīns, un divi grami izžāvētas augu izcelsmes vielas, kas, visdrīzāk, ir marihuāna.

Sadarbībā ar Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu persona, Krimināllikuma 264. panta kārtībā, tika aizturēta un ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā. Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas.

Turpinot uzsākto kriminālprocesu, 2. februārī Daugavpilī tika veikta sankcionēta kratīšana kāda 1987. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā, kuras laikā tika atrasti un izņemti aptuveni 33 folija iepakojumi ar zaļganbrūnas krāsas augu izcelsmes vielu – kopumā 16 grami –, kā arī polietilēna iepakojumi ar baltas krāsas pulverveida vielu – kopumā ap 70 gramiem, kas iespējams ir narkotiskā viela – amfetamīns. Vīrietis tika aizturēts un šobrīd tiek skaidrota viņa saistība ar narkotisko un psihotropo vielu realizāciju.

5. februārī, operatīvās informācijas pārbaudes laikā, Daugavpils pilsētas autoostā uz aizdomu pamata par narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu, tika aizturēta persona – 1987. gadā dzimis vīrietis, kurš Daugavpilī bija ieradies no Rēzeknes. Kratīšanas laikā tika izņemti 11 polietilēna iepakojumi ar baltas krāsās pulverveida vielu, kuras kopējais svars ir aptuveni 20 grami. Izņemtā viela, iespējams, ir amfetamīns. Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu noteiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Krimināllikuma 253. panta 1. daļa, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt kā sodu vainīgajam paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!