Otrdien vēlu vakarā Daugavpilī spridzināta žurnāla "Kapital Latgalii" redakcija, taču cilvēki par laimi sprādzienā nav cietuši. Pēc informācijas, ko redakcijas vadība saņēmusi no policijas, starp plkst. 22:30 un 23:00 kāds iemetis sprāgstvielu redakcijas logā.
Redakcija atrodas trīs stāvu ēkā gandrīz pašā pilsētas centrā, Sakņu ielā 28. Bez žurnāla redakcijas, kas ir pirmajā stāvā, ēkā atrodas divi dzīvokļi, kas sprādzienā cietuši minimāli.

Sprādziena rezultātā pilnībā bojātas redakcijas ārsienas un 2/3 redakcijas telpu. Ugunsgrēks pēc sprādziena nav noticis, tāpēc redakcijas dokumentācija nav cietusi.

Redakcijas vadībai par sprādzienu paziņoja apsardzes firma.

Kā sacīja žurnāla izdevējfirmas "Marks Media" direktors Artjoms Gubermans, šis sprādzienas neliks žurnālistiem pārtraukt darbu un kārtējais žurnāla numurs tiks izdots.

Šis nav pirmais gadījums, kad pret redakciju vai tās darbiniekiem tiek vērsts kāds uzbrukums. 7. martā uz ielas tika aplaupīta žurnāla redaktore Tatjana Margeviča. Cita starpā, viņai tika nolaupīti par firmas "Stalkers" finansiālo stāvokli savāktie dokumenti, kas apliecināja, ka "Stalkers" nav maksātspējīgs dalībnieks izsolē par tiesībām iegādāties Daugavpils ķīmiskās šķiedras rūpnīcu.

Margeviča uzskata, ka abi noziegumi pret "Kapital Latgalii" ir savstarpēji saistīti, turklāt abi notikuši veco padomju svētku laikā, it kā aicinot atgriezties pie vecā un atsakoties no demokrātijas. Lai gan arī šo pirmdien iznākušajā žurnāla numurā ir kritisks raksts par firmas "Stalkers" prezidentu Rihardu Eigimu, Margaveča nevēlējās minēt, vai pasūtītājs nevarētu būt kads no firmas "Stalkers". Kā sacīja Margeviča, "pilsētā pašlaik ir vairāki grupējumi, kas realizē netīras politiskas tehnoloģijas".

Redaktore prognozēja, ka īstais pasūtītajs tā arī netiks atrasts. Pēc viņas domām, šādā veidā kāds cenšas iebiedēt visu presi, lai tā atteiktos no patiesas sabiedrības informēšanas un runāšanas sabiedrības vārdā.

Žurnāls "Kapital Latgalii" iznāk jau 3 gadus. 21. novembrī redakcija svinēs savu 3 gadu jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!