Foto: Valsts policija
Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki otrdien aizturējuši kādu 1987. gadā dzimušu vīrieti, kurš turēts aizdomās par 44 automašīnu riepu saduršanu Daugavpilī 8. novembrī, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Saistībā ar notikušo sākti 27 kriminālprocesi par mantas tīšu bojāšanu.

8. novembra vakarā Latgales reģiona pārvaldē saņemta informācija, ka Daugavpilī gan pilsētas centrā, gan mikrorajonos vairākām automašīnām sadurtas riepas. Likumsargi konstatējuši, ka riepas tīši sadurtas kopumā 44 automašīnām. Policija sākusi kriminālprocesus un meklēt iespējamos vainīgos.

Izmeklēšanā un informācijas apmaiņā ar Daugavpils pašvaldības policiju novembra beigās Valsts policija aizdomās par auto riepu saduršanu nonāca uz pēdām kādam 1987. gadā dzimušam, iepriekš par noziegumiem saistībā ar narkotiskajām vielām tiesātam vīrietim.

29. novembrī vīrietis aizturēts un savu vainu noziegumā atzinis. Tika izņemts arī nazis, ar kuru minētās darbības izdarītas.

Policija saistībā ar izmeklēšanu turpina skaidrot personas rīcības motīvus. Pret vīrieti sākti kriminālprocesi par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tiesa vīrietim piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!